Cikkek

Abádszalók õsszel

 Vissza a blogra

 

Mindenki azt hiszi, hogy a nyárral egyúttal véget értek a Tisza-tó és Abádszalók nyújtotta lehetõségek. Szerencsére ez nem így van. A város ugyan lecsendesedik augusztus 20-a után, de ez szerintem inkább elõnyére válik. Az idõjárást már nem a rekkenõ nyári kánikula uralja és ez kedvez az olyan sportok szerelmeseinek, akik a nyugalmat helyezik elõtérbe. A horgászok számára ez az idõszak kifejezetten elõnyös. A halak megnõttek, a tó vize csendes. A kora õszi idõben kellemes üldögélni a tó partján. Én speciel az éjszakai horgászatot kedvelem - ilyenkor a legszebbek a hangok - néhány sörrel segítve, azonban a hûvös esték miatt már jobban fel kell öltözni.

De nem csak a horgászok számára jó ez az idõszak. A túrázási lehetõségek szinte végtelenek. Mind gyalog, mind kerékpárral be lehet járni a környéket, körbekerekezni a tavat. A túraútvonalak ugyan jelöletlenek és túravezetõvel ajánlják, de nekünk még egyszer sem sikerült eltévednünk.

A hajóforgalom is lecsendesedik az õsz közeledtével. Ez jó idõszak a kenuzásra, kajakozásra vagy akár a motorcsónak-túrákra, amennyiben lusták vagyunk.

Természetesen nem maradunk õszi programok nélkül sem. Abádszalókon szeptember 29-én rendezik meg a Város napját. A két település (Abád és Szalók) egyesülésének 111. és a várossá válásának 2. évfordulóját ünnepelik ezen a napon. 30-a pedig a szüreti felvonulás és a szüreti bál napja lesz.

A következõ bejegyzésekben jobban kivesézem a lehetõségeket, a horgászható halakat, a túraútvonalakat és a bringázás lehetõségeit (kerékpárbérlés, stb).

 

A fõoldalra