Cikkek

Tisza-tó kerékpárút

 

Körbeér a kerékpárút a Tisza-tavon


Körbekerekezhetõvé válik a Tisza-tó azt követõen, hogy megkezdõdött a Kiskörét Poroszlóval összekötõ, közel 23 kilométer hosszú kerékpárút építése - tájékoztatta az MTI-t a beruházás marketingmenedzsere.


A 361 millió forintos fejlesztést 300 millió forinttal támogatja az Európai Unió a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében, a 61 millió forintos önrészt pedig az érintett Heves megyei települések, Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlõrincfalva és Poroszló, továbbá a Heves Megyei Önkormányzat, illetve az érintett vízügyi igazgatóságok biztosítják - közölte Pap Gyula.
A PR szakember emlékeztetett arra, hogy az elmúlt évben, a tó bal partján a Tiszaderzs-Tiszaszõlõs-Tiszafüred közötti 13.7 km-es szakaszt vehették birtokba a kerekesek. Az az útvonal a korábban elkészült Kisköre-Abádszalók-Tiszaderzs közötti kerékpárút folytatása volt.
A Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság és az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pályázata alapján a Nemzeti Fejlesztési Terv Regionális Operatív Programja keretében most a Tisza-tó jobb partján Kisköre és Poroszló között folytatódik az idegenforgalmi infrastruktúra-fejlesztése. Mindennek nyomán a most megkezdett fejlesztés várhatóan 2007. júniusában fejezõdik be, vagyis a fõszezonban már körbekerékpározható a Tisza-tó - mondta Pap Gyula.